22 Mart 2013 Cuma

TAVUKLU MANTI MAKARNA

MALZEMELER

Makarnası İçin:

1 Paket Mantı Makarna
Su
Tuz, Az Sıvıyağ
Üzeri İçin:1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba k. tereyağı
1 tutam maydanoz
 1Adet Tvuk Göğsü

HAZIRLANIŞI:  Mantı makarnayı tencereye koyuyoruz. Üzerine sıcak su koyuyoruz. Biraz sıvıyağ döküyoruz ve haşlamaya bırakıyoruz. Tuzunu da atıyoruz.

Tavuk göğüs etini fileto yapıyoruz ve parmak parmak doğruyoruz.Bir tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. İnce doğranmış sarımsağı koyup sotelemeye başlıyoruz. Tavuk etlerini ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Yüksek ısıda soteledikten sonra içine biber ve domates salçalarını koyuyoruz. Biraz daha sıvıyağ ekliyoruz ve pişirmeye devam ediyoruz. Tuz ve karabiberini atıyoruz.

Haşlanmış olan makarnayı süzüyoruz. Derin servis tabağına makarnayı döküyoruz. Sarımsağı yoğurdun içine rendeliyoruz ve çırpıyoruz. Makarnanın üzerine sarımsaklı yoğurdu döküyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz ve yoğurdun üzerine gezdirerek döküyoruz. Doğranmış maydanozu serpiyoruz. En üste de sotelenmiş salçalı tavuğu koyup servis ediyoruz.

Afiyet olsun :) Çok lezzetli oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder