Malzemeler:
1 Kilo Patates
Dereotu
Maydanoz
1 Adet Büyük Boy Havuç
Büyük Kase Yoğurt
Sarımsak
Tuz, Zeytin Yağı , Limon , Pul Biber, Nane
Yapılışı:
Patatesler haşlanır, ezilip püre haline getirilir. İçine zeytinyağı , tuz , limon konulup İyice karıştırılır.Maydanozlar ve dereotu ince ince doğranır, yapılan püreye katılır. Havuçlarda rendelenip püreye katılır hepsi harmanlanır. Ayrı bir yerde yoğurt ,tuz , rendelenmiş sarımsak çırpılır.
Püreden ceviz büyüklüğünde alınıp ortası bülbül yuvası şeklinde oyulup servis tabağına konulup çukur yerine hazırladığımız yoğurttan doldurulup üzerine pul biber ve nane serpilerek servis yapılır.
Afiyetle Yiyin :)) Lezzeti gerçekten güzel oluyooor...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder