18 Temmuz 2011 Pazartesi

Patatesli Bülbül Yuvası, Yoğurtlu Patates Püresi, Patatesli Yoğurtlu Meze

Malzemeler:

1 Kilo Patates
Dereotu
Maydanoz
1 Adet Büyük Boy Havuç
Büyük Kase Yoğurt
Sarımsak
Tuz, Zeytin Yağı , Limon , Pul Biber, Nane

Yapılışı:

   Patatesler haşlanır, ezilip püre haline getirilir. İçine zeytinyağı , tuz , limon konulup İyice karıştırılır.Maydanozlar ve dereotu  ince ince doğranır, yapılan püreye katılır. Havuçlarda rendelenip püreye katılır hepsi harmanlanır. Ayrı bir yerde  yoğurt ,tuz , rendelenmiş sarımsak çırpılır.

   Püreden ceviz büyüklüğünde alınıp ortası bülbül yuvası şeklinde oyulup servis tabağına konulup çukur yerine hazırladığımız yoğurttan doldurulup üzerine pul biber ve nane serpilerek servis yapılır.

Afiyetle Yiyin :)) Lezzeti gerçekten güzel oluyooor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder