Malzemeler:
350 gr. Tel Kadayıf
1 Çay Bardağı Toz Şeker
4 Çorba Kaşığı Tereyağ
Yarım Su Bardağı Ceviz
Muhallebisi İçin:
6 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
Yarım Su Bardağı Un
Yarım Su Bardağı Nişasta
1 Paket Vanilya
Yarım Paket Krem Şanti ( Yarım Paketi Süt İle Çırpılmış Şekilde Olacak)
Yapılışı:
Kadayıflar taze ise ince ince doğranır.Kuru ise ufalanır. Tereyağ ile kavrulmaya başlanır.Renkleri değişmeye başlayınca şekeri ve cevizi ilave edilir. Kadayıflar güzel bir şekilde kızarıncaya kadar devamlı karıştırarak kavrulur ve bir kenara alınır.
Muhallebisi için tencerede süt , şeker, un , nişasta, vanilya karıştırılarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra önceden hazırlanan yarım paket yapılmış krem şantiyi de muhallebiye katıp karıştırıyoruz. Tatlıyı yapacağımız borcama önce kavrulan kadayıfların yarısını altına yayıyoruz. Sonra muhallebinin tamamını üzerine döküyoruz. Kalan kadayıfları muhallebinin üstünü kaplıyoruz. Buzdolabında soğuyuncaya kadar bekletip servise sunuyoruz
Özellikle yaz aylarında soğuk bir şekilde herkes tarafından beğenilen bir tatlı olduğunu samimiyetimle söylüyorum.. Hepinize Afiyet Olsunnn :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder