22 Mart 2013 Cuma

HAMİLELİĞİN İLK DÖNEMLERİNDE ANNE ADAYLARINDA GÖRÜLEN DEĞİŞİKLİKLER

1. VE 4. HAFTALAR

Vee Sizde Görülen Değişiklikler......

Gebeliğin 3. haftasında adet gecikmesi yaşanır. Bazı anne adayları adet gecikmeleri olmadan hamilelik belirtilerini yaşamaya başlarlar. Mesela baş dönmeleri, mide bulantıları, adet gecikmesinden önce başlayabilmektedir.
Bu dönemde göğüslerinizde hassasiyet ve şişkinlik hissetmeye başlarsınız. Göğüslerinizin çevresindeki koyu kısım genişlemeye başlar ve rengi daha da koyulaşır.
Kendinizi yorgun , halsiz hissedebilirsiniz. Eğer yorgunluk hissederseniz dinlenmek için kendinize zaman ayırmaya çalışmalısınız.
Hazımsızlık ve sık idrara çıkma gibi şikayetleriniz olabilir.
Bazı yiyeceklere karşı aşırı istek , bazı yiyeceklere karşı da isteksizlik duyabilirsiniz.
Mizaç değişiklikleri yaşayabilirsiniz. Kendinizi bazen mutlu, bazen de sinirli hissedebilirsiniz. Hamilelik öncesine göre daha alıngan ve hassas olabilirsiniz.
Bu belirtiler genellikle ilk 3 ay boyunca görülür. Ondan sonra yavaş yavaş bu şikayetler azalır yada tamamen geçer.

Ayrıca; Bazı kadınlarda gebeliğin erken dönemlerinde hiçbir değişiklik hissetmeyebilirler. Bunun içinde üzüntü duyarlar. Bulantı ve kusmaları olmadığı için bir takım şeylerin yanlış gittiği düşüncesine kapılabilirler. Eğer kendinizi iyi hissediyorsanız bundan memnun olmalısınız. Bu tip değişikliklerin olması yada olmaması gebeliğin sağlıklı gittiği yada gitmediği ile ilgili değildir. Herkezin bünyesi farklıdır ve herkez hamileliği farklı geçirmektedir. Kendinizi diğer hamile kadınlarla kesinlikle kıyaslamayınız.

Alıntı.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder