Malzemeler:
2 Bardak Çekirdeği Ayıklanmış Zeytin
1 Bardak Sıvı Yağ
1 Bardak Süt
1 Yumurta
1 Paket Yaş Maya ( Süt ile Açılacak )
1 Yemek Kaşığı Şeker
1 Yemek Kaşığı Nane
3 Adet Orta Boy Soğan ( Tuz ile Ovulacak)
2 Çay Kaşığı Tuz
Aldığı Kadar Un
Yapılışı:
Süt ılıtılarak yaşmaya eritilir.Soğanlar yemeklik doğranıp, tuz ile ovulur. Eritilen maya, soğanlar, sıvı yağ, yumurta,şeker , nane ve tuz hepsi karıştırılır. Ele hafif yapışacak şekilde un katılır. ( Hamur Biraz Cıvık Olacak) Hepsi Yoğrulur. Sonra zeytinler katılıp hepsi harmanlanır. Hamur orta boy fırın tepsisine yayılır. Elimizi ıslatarak üzerine sürülür. İsteğe göre susam yada çörek otu ile süslenip tepsi mayası gelmesi için 1 saat bekletilir. Sonra 200 derece deki fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Çok ama çok lezzetl oluyor arkadaşlar....
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder