21 Temmuz 2011 Perşembe

Ne Zaman Yumurtladığımı Nasıl Anlayabilirim ?

Ne Zaman Yumurtladığımı Nasıl Bilebilirim?

Doğurmaya uygun mukoza yumurta beyazına benzer ya da normalde olduğundan daha sulu ve kaygan olabilir. Yumurtlamaya hazır olduğunuzda fark edebileceğiniz bazı küçük değişiklikler olur.
  • Bazı kadınlarda daha iyi koku alma hissi ya da kokulara karşı normalde olmadığı kadar hassasiyet olabilir.
  • Pelvis bölgesinde ağrı. Bu, Mittelschmerz olarak ya da orta bölge ağrısı olarak da bilinir.
  • Servikal mukozada değişim. Normal düzendeki bu değişiklikler spermin serviks içinde yumurtaya doğru daha kolay yüzmesine yardımcı olmak içindir.
  • Bazı kadınların libidosu artar ve eşlerine karşı daha fazla tensel çekim hissederler. Bu, doğanın, çiftleri kadının en doğurgan olduğu zamanda ilişki yaşamaları için teşvik etmesi olarak görülebilir.
  • Yumurtlamayı kadınlara bildirmek üzere hormonal değişimleri saptayabilen salya ve idrar testleri vardır. Bu testler eczanelerde mevcuttur.
  • Daha yüksek vücut ısısı. Yumurtlama döneminde kadının vücut ısısı normalin birkaç derece üstüne çıkabilir. Birkaç ay süreyle vücut ısınızı takip etmeniz, doğurgan olduğunuz dönemleri belirlemenize yardımcı olabilir.
Bir yumurta, folikülünden bırakıldıktan sonraki yaklaşık 12-24 saat içinde döllenmeye müsaittir. Sperm ise çok daha uzun bir süre, yaklaşık 3-5 gün yaşayabilir. Yani bir yumurtayı başarılı bir biçimde dölleme fırsatı ortaya çıkıncaya kadar birkaç gün beklemede kalabilir. Bu nedenle hamile kalmaya çalışıyorsanız ilişki gününüzü yumurtlama döneminizin birkaç gün öncesi ya da sonrasına denk getirmeye çalışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder