4 Ağustos 2011 Perşembe

Sadrazam Lokumu, Muhallebili Rulo Kekler,Ramazana özel Hafif Tatlılar

Malzemeler:

Keki İçin:
5 Kahve Fincanı Un
5 Adet Yumurta
4 Kahve Fincanı Şeker
1 Paket Kabartma Tozu

Muhallebisi İçin:
3 Fincan Şeker
3 Yemek Kaşığı Dolu Dolu Nişasta
3 Su Bardağı Süt
75 gr. Margarin

Üzeri İçin:
300 gr. Hindistan Cevizi
3 Bardak süt

Yapılışı:
   Kekin hamuru için yumurta ve şekeri çırpıyoruz.Sonra ununu ve kabartma tozunu katıp karıştırıyoruz ve hamuru orta büyüklükteki fırın tepsisine döküyoruz. 180 derece de pişiriyoruz.Piştikten sonra keki öncelikle istediğimiz ölçüde dikdörtgen halinde ,önerimiz ( 6 cm ye 12 cm büyüklüğünde olmasıdır ) kesiyoruz. Sonra o kareleri tekrar ortatan keserek keki inceltiyoruz.
   Ayrı bir yerde muhallebimizi  margarin hariç bütün malzemeleri karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra margarinimizi katıp eriyene kadar bir taşım kaynatıyoruz.
   Önceden inceltiğimiz keklerden birini alıp bir tarafına süt sürerek ıslatıyoruz, öür tarafınna da muhallebi sürüyoruz ve rulo yapıp hindistan cevizine buladıktan sonra servis tabağımıza yerleştiriyoruz. Not: Muhallebi süreceğimiz kısıma kesinlikle süt sürmüyoruz, tam arkasına sütü sürüyoruz. Bu işlemi keklerimiz ve muhallebimiz bitene kadar tekrarlıyoruz. Bittikten sonra buzdolabına yerleştirip en az 3 saat dinlendikten sonra servis ediyoruz ....

                            Hepinize Afiyet Olsunnnnn:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder