8 Nisan 2013 Pazartesi

Çocuk Sahibi Olmak İsteyipte Olamayanlar yada Bir Dileği Olanlar

Tıbbi her türlü tedaviler yapılmasına rağmaen çocuk sahibi olamayan kardeşlerimiz için hadislerden yola çıkarak bir kaç dua önerileri;

1- İstiğfar Okunmalı
Malım çok ama çocuğum olmuyor. Ne yapayım? diyen kişiye bir sahabi istiğfara devam etmesini söyledi. o da günde 700 defa istiğfar okudu ve nihayet 10 çocuğu oldu.
Hasan Basri H.z. , kıtlıktan fakirlikten çocuğunun olmadığından şikayette bulunuldu.  Hepsine istiğfar etmesini söyledi. Sebebi soruluncada , Kuran-ı Kerim' den 3 ayet-i kerime okudu.Mealiş Şöyle; ( Çok affedici olan Rabbinize istiğfar ediniz ki , gökten bol yağmur indirsin; size mal ve oğullar ile yardım etsin, sizin için bahçeler, ırmaklar versin) Nuh 10-12

Çocuklarını idarede sıkıntı çeken bir sahabiye Peygamber Efendimiz , ( Neden istiğfar etmiyorsun? Ben günde 100 defa istiğfar ederim) buyurdu.İstiğfar şu şekilde olmalıdır.

Estağfirullah min külli ma kerihallah , Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. demeli ve manasını düşünerek söylenmelidir.
Manası; Razı olmadığım şeylerden yaptıklarımı affetve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka İlah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah' a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup Ona sığınırım . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder