16 Mart 2013 Cumartesi



ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
2 Poşet Krem Şanti
2 kg. Süt
2 Yumurta
2 Kupa Şeker
2 Çay Bardağı Un
2 Paket Vanilya
2 Paket Etimek
Üzeri için Hindistan Cevizi
Krem şantisi ayrıyeten 1 su bardağı süt ile hazırlanır. 

Yapılışı:
  Etimekler için 3 Yemek Kaşığı şeker ısıtılarak karamelize hale getirildikten sonra etimekleri ıslatacak kadar su ile açılır. Ve etimekler tek tek ıslatılarak büyük borcama dizilir.Süt, yumurta ,şeker, un ve vanilya ile muhallebisi hazırlanır. Krem şantiler hazırlanıp buzdolabında bekletilir. Hazırlanan etimeklerin üzerine yapılan muhallebi dökülür. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantisi sürülüp en üstüde hindistan cevizi ile kaplanır.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder