Malzemeler:
1 Adet Tavuk Budu veya Göğsü
1 Kase Yoğurt
3 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Limon
Tavuk Suyu
3 Diş Sarımsak
2 Çorba Kaşığı Tereyağ
Su - Tuz
Pul Biber
Yapılışı:
2 litre Suda tavuğumuzu haşlayıp, tavuklarımızı didikliyoruz. Haşladığımız tavuğun suyuna ayrı kavanozda yoğurt, limon ve unu iyiyce çalkalıyoruz. İçine biraz soğuk su katarak tekrar çalkalıyoruz, sonra biraz sıcak tavuğun suyundan katarak tekrar çalkalıyoruz.Hazırladığımız bu terbiyeyi kaynamakta olan tavuk suyuna yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırıyoruz. Sonra didiklediğimiz tavukları da çorbaya katıyoruz. Ağır ateşte kaynamaya devam ederken ayrı bir tavada yağ ve ufak doğranmış sarımsakları kavuruyoruz ve üzerine pul biber de ekleyerek iyice kavurup kaynayan çorbanın içerisine döküyoruz . Katılığına göre su ilave etmemiz gerekebilir , gerekirse su ilava edip 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıyoruz..
İsteğe göre sirke ile servis ediyoruz...
Gerçekten lezzeti herkezin çok hoşuna giden Bir çorba oluyor.. Afiyet Olsuuun :))
Gerçekten le
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder