21 Temmuz 2011 Perşembe

Gebeliğin Oluşması, Anne Karnında Bebeğin Oluşumu, Bebeğin Oluşumu

   Gebeliğin ilk haftası , hamile kalındığı tarihten değil,  " Son Adet Kanamasından "(SAT) itibaren hesaplanır.Bir gebelik süresi, son adet kanamasının ilk gününden itibaren 40 Hafta (280)sürer.

    Yumurtladıktan sonra olgunlaşan yumurta , yumurtalıklardan salınır. Yumurtalıktan ayrılan yumurta , tüpler tarafından yakalanır. Burada yaklaşık 12 - 24 saat süreyle döllenmeyi bekler. Ya daha önceden kanalda olan yada yeni gelecek olan spermlerden sadece bir tanesi , olgunlaşan yumurta ile birleşecektir. Bu olay gerçekleştiğinde yumurtanın ve spermin taşıdığı kalıtsal özellikler , birbirine karışır ve eşsiz bir insan oluşmaya başlar.

     Döllenme sonucu , yumurta ve spermin çekirdeklerinin birleşmesiyle tek bir hücre ( zigot) oluşur. Döllenmiş yumurta hızlı bir şekilde bölünerek çoğalmaya başlar.Gebelik böylece başlamış olur.

    Gebelik kadının yumurtlama gününde başlamış olur. Bu da genel olarak son adet tarihinden sonraki 14 . güne denk gelir. Yani adetimiz geciktiğinde yaklaşık 4 haftalık hamile olarak kabul edilir. Ama aslında gebelik oluşmasından bu yana sadece 2 hafta geçmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder