14 Mart 2013 Perşembe

Hamilelik Öncesi Yapılması Gerekenler

Folik Asit

    Öncelikle arkadaşlar sağlıklı bir gebelik geçirmek için folik asit çok önemlidir. Bu yüzden hamileliği düşünmeye başladığımızda 3 ay öncesinden folik asit kullanmaya başlamamız gerekmektedir.Gebelikten önce folik asit takviyesine başlamak , bebekte nöral tüp defekti oluşmasını ( omurgada açıklık veyabebeğin beyin dokusunun gelişmemesi ) büyük ölçüde engeller.

    Yeşil yapraklı sebzelerde, özellikle bulgurda , baklagillerde ve fasulyede ayrıca tahıllarda folik asit içermektedir. Günlük alınması gereken 0.4 mg dır. Ama doktorlarımız bu durumu riske atmamak için dışarıdan destek olarak folik asit i hap olarak almamızı tavsiye ediyorlar.

    Folik Asit kullanmadan ilerleyen gebelikler de olumsuz sonuçlanma ihtimali düşüktür.Bu yüzden kullanmadık diye kendinizi sıkıntıya sokmayın , kendinize bunu üzüntü haline getirmeyin. Ama eğer hamileliğinizin başında iseniz doktorunuza danışarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Diş Kontrolünün Yaptırılması

   Hamilelik döneminde hormon düzeylerinin değişimine bağlı olarak normal zamanlara göre diş ve diş eti problemleri daha fazla görülür. Bu dönemde diş ve diş etlerinizden fazla sıkıntı yaşamak istemiyorsanız hamilelik öncesi diş kontrolünüzü yaptırmanız faydalı olur. Ayrıca hamilelik döneminde de kontrole gitmeniz , dişleriniz yönünden daha az veya hiç problemsiz bir gebelik dönemi geçirmenizde etkili olacaktır.

Kontrolsüz İlaç Kullanımının Etkileri

  Bebek Sahibi olmaya karar verdiğiniz andan itibaren kontrolsüz ilaç kullanımını bırakmalısınız. Özellikle ilk haftalarda hamile olduğu bilinmeden ilaç kullanımı olabilmektedir. Bebeğin beyin ve organ gelişiminin büyük bölümünü kişinin hamile olduğunun farkına varmadığı bu ilk haftalarda gerçekleşmektedir. Bu nedenle ağrı kesici, aspirin gibi ilaçları da kullanmadan önce doktorunuza danışın. Çünkü hamileliğin ilk haftalarında size çok basit gibi olan bu olaylar istenilmeyen sonuçlar doğurabilmektedir.
Alıntı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder