FIRINDA KÖFTELİ KARNABAHAR
Malzemeler
400 gr. kıyma
1 tatlı
kaşığı tuz
2 yemek kaşığı galeta unu
2 çay kaşığı karabiber
1 çay
kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Küçük bir karnabahar (400
gr. kadar)
1 orta boy soğan
1 küçük havuç
1 su bardağı bezelye
1
orta boy patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
4-5 yemek kaşığı
zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın.
Patates ve havucu küp küp doğrayın. Hepsini bir tavaya alıp üzerine yarım
çay bardağı kadar su koyup ağzı kapalı olarak hafif yumuşayana kadar pişirin.
Soğanı söğüş doğrayıp ekleyin. Fırın tepsisine alın.
Kıymaya tuz, galeta unu,
kimyon, karabiber ve toz biberi ekleyip yoğurun. İri iri köfteler yapıp
yuvarlayın. 4-5 kaşık zeytinyağında köfteleri soteleyin ve sebzelere ilave
edin.
Salçayı 1 su bardağı suyla eritip malzemelerin üzerine dökün. Tepsinin
ağzını önce yağlı kağıt ile kapattıktan sonra üzerini bir folyoyla kapatıp, 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin. 10
dakika kadarda üstü açık olarak pişirin ki yemek hafif kızarsın.
NOT: Bu
yemeğin üzerine beşamel sos veya kaşar eklenebilir ama ben bu şekilde daha
sağlıklı olacağını düşündüğüm için kullanmadım.
AFİYEEET OLSUUUN ARKADAŞLARRR :)
alıntı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder