Malzemeler:
Yarım Kilo Ispanak
2 Adet Orta Boy Soğan
Tuz - Pul Biber - Karabiber
Krep İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
2 Adet Yumurta
Yarım Fincan Sıvı yağ
Beşamel Sos İçin:
1 Çay Bardağı Un
Az Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Tuz - Karabiber
Yapılışı:
Öncelikle ıspanakların sadece yapraklarını doğruyoruz. Yemeklik doğradığımız soğanları az yağda kavurduktan sonra ıspanakları , tuzunu ve diğer baharatlarını ekliyoruz . Hepsini birden ıspanaklar verdiği suyu çekene kadar kavuruyor, bir kenara alıyoruz.
Beşamel sosunu yapmak için unu önce az yağda kavuruyoruz. Sonra azar azar sütünü ve suyunu ekliyoruz ve devamlı karıştırıyoruz. Kaynamaya başladığında içine tuzunu ve karabiberi ekliyoruz . Bu karışımı önceden yaptığımız ıspanak harcına beşamel sosunu ekliyor ve karıştırıyoruz.
Krep için yumurtamızı unumuzu ve diğer malzemelerimizi karıştırıyoruz. Krep tavasına bir kepçe krep harcından koyup pişiriyoruz. ( Fazla kalın olmaması için bir kepçe tam karar oluyor arkadaşlar.) Bu tariften 7 yada sekiz adet krep çıkıyor. Yaptığımız beşamel soslu ve ıspanaklı harcı bir tepsiye krep sonra ıspanaklı harç şeklinde krepler bitene kadar kat kat diziyoruz, en üste krep gelecek şekilde. En sonunda üstüne bir kutu kremayı ve onun üstüne de rendelenmiş kaşar koyup , fırına sürüyoruz. Üstü kızarana kadar 200 derece deki fırında pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz..
İster ikindi çayında , ister akşam yemeğinde etlerin yanına ister sabah kahvaltı menüsünde çok rahatlıkla ikram edebileceğimiz bir tarif arkadaşlar çok ama çok lezzetli oluyor , afiyet olsuuun :),
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder